Кримінал

У Ніжині 5-місячну дитину батьки залишили без належного нагляду на кілька днів

28 березня на засіданні виконавчого комітету розглянули і прийняли рішення «Про негайне відібрання дитини». Малолітню дитину, 2018 року народження, відібрали від батьків, жителів міста Ніжина, і тимчасово влаштували до дитячого відділення КЗ «Ніжинська центральна міська лікарня ім..М.Галицького».

Як розповіла начальник служби у справах дітей Наталія Рацин, батьки на три повні дні залишили свою 5-місячну дитину. Нагляд за дитиною здійснював дідусь, але він зателефонував до служби і категорично відмовився здійснювати надалі догляд за дитиною, адже в нього ще лежача жінка, яка також потребує постійного догляду. Це було розцінено службою як залишення дитини у небезпеці. Тому 5-місячне дитя вирішили негайно відібрати.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура вимагає жорсткішого покарання для матері, яка залишила свою дитину

У лікарні дитина перебуватиме до часу, поки звільниться місце в патронатній сім’ї. Батьки так і не з’явились. Стосовно матері у судді скоро буде слухатись справа про позбавлення її батьківських прав стосовно двох старших дітей від іншого чоловіка, які проживають у своєї бабусі.

Мати трьох дітей, як з’ясувалося, уже сім разів кодувалася від алкогольної залежності, але нічого не допомогло. У патронатній родині дитину мають право тримати півроку. Коли дитині виповниться рік, її планує забрати дід, якщо мати так і не одумається.

Джерело: mynizhyn.com

Ще статті по темі

Back to top button