Кримінал

У Ніжині чоловік публічно погрожував правоохоронцям

Житель Ніжина, що на Чернігівщині, записав та виклав відеозвернення до співробітників поліції з обіцянками фізичної розправи. У минулому чоловік притягувався до кримінальної відповідальності.

Працівники Чернігівського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ виявили у соціальній мережі інформацію з публічними погрозами правоохоронцям. На відео невідомий із неприхованою агресією до поліцейських погрожує їм вбивством.

Внутрішня безпека Нацполіції відреагувала миттєво. За викритим фактом слідчі Ніжинського районного відділу поліції ГУНП у Чернігівській області розпочали кримінальне провадження за ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині за добу виявили трьох диверсантів

Спільно зі співробітниками карного розшуку поліції Ніжина оперативники УДВБ НПУ встановили особу зловмисника та місце його перебування. Автором відеопослання виявився 47-річний раніше судимий місцевий мешканець, який перебував у складі одного з військових формувань та мав при собі автоматичну вогнепальну зброю.

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили 337 набоїв калібром 5,45 мм, а також марихуану: 4 банки по 3 літри, 7 банок по 1,5 літра. Все вилучене направлено на експертизу.

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури зловмисника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо остаточної правової кваліфікації дій затриманого та вручення йому підозри.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

Ще статті по темі

Back to top button