Кримінал

У Новгород-Сіверському районі затримали торговця наркотиками

Працівники Новгород-Сіверського райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів за участю 40-річного місцевого мешканця району. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

У процесі реалізації отриманої оперативної інформації співробітники кримінальної поліції Новгород-Сіверського райвідділу поліції встановили, що 40-річний мешканець райцентру систематично збуває уроздріб наркотики рослинного походження та особливо небезпечний наркотичний препарат «метадон».

Поліцейські провели низку оперативних заходів, під час яких задокументували кілька фактів протиправної діяльності фігуранта.

Оперативники кримінальної поліції за силової підтримки спецпідрозділу поліції КОРД провели затримання зловмисника. 

У його помешканні відбувся санкціонований обшук, у процесі якого поліцейські вилучили подрібнену рослинну речовину з характерним запахом, схожу на канабіс, а також запас препаратів «метадон» та «димедрол» у пігулках. Крім цього, вилучено готівкову виручку від протиправної діяльності на загальну суму майже 10 тисяч гривень та низку інших речових доказів.

Усе вилучене направлено на експертні дослідження.

Поліцейські затримали зловмисника у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили його до ізолятора тимчасового тримання.

Наразі слідчі Новгород-Сіверського райвідділу поліції здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за фактами неодноразового незаконного збуту наркотичних засобів (частина 2 статті 307 Кримінального кодексу України). Вона передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років із конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Новгород-Сіверська окружна прокуратура.

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button