Кримінал

У прикордонному районі Чернігівщини виявлено незаконну порубку дерев (Фото)

Пні берези і сосни звичайної виявлено на території Гірського старостинського округу Корюківського району, що відноситься до контрольваного прикордонного району області, інспекторами спільно з представниками прикордонного оперативно-розшукового відділу Чернігівського прикордонного загону під час проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові на Шевченка п’яний водій в’їхав у відбійник (Фото)

На місці події встановлено, що порубку 38 дерев здійснено без дозвільної документації, що є порушенням Лісового кодексу України і Закону України «Про рослинний світ». Також запримічено, що на відстані близько 600 метрів від місця незаконної рубки на грунтовій дорозі знаходиться авто, в фургоні якого лежить деревина. Невідкладно викликано слідчо-оперативну групу. Транспортний засіб з деревиною правоохоронцями вилучено.

Інспекцією проведено розрахунок шкоди, заподіяної порушенням природоохоронного законодавства, що становить понад 220 000 гривень.

З урахуванням особливостей місцевості, де сталася подія, усі матеріали по справі разом з заявою про вчинення злочину скеровано до Управління Служби безпеки України в Чернігівській області для проведення досудового розслідування за фактами, що мають ознаки злочину проти довкілля.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button