Кримінал

У Прилуках аграрій просив «допомогу» начальника поліції для крадіжки нафти

В Чернігівській області Микола Мурашко намагався дати хабар тисячу доларів начальнику Прилуцького відділу поліції, аби той не перешкоджав викраденню нафти-сирцю. Про це редакції 368.media стало відомо з матеріалів кримінально справи за ч.1 ст.369 КК.

23 грудня 2020 року Микола Мурашко зустрівся з начальником Прилуцького відділу поліції ГУНП в місті Прилуки. Під час розмови він зазначив, що планує спільно з іншими особами вчиняти крадіжку нафти-сирцю зі сховищ поблизу смт Мала Дівиця, Прилуцького району. При цьому він запропонував начальнику Прилуцького відділу поліції займатись прикриттям злочинної діяльності та забезпеченням безперешкодного руху транспорту з викраденою нафтою. Відразу після цього він запропонував передати за таке «покровительство» одну тисячу доларів хабаря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 23-річний чернігівець потрапив на гачок шахраїв

Дії Миколи Мурашко кваліфікували за ч.1 ст. 369 КК. Суд визнав його винним та призначив покарання у вигляді штрафу 68 тис. гривень.

Водночас суд скасував арешт з грошових коштів в сумі 49 тисяч гривень, котрі були вилучені в обвинуваченого під час обшуку в його помешканні у квітні 2021 року. Також суд скасував арешт з корпоративних прав, що належать Миколі Мурашко, а саме з частки у статутному капіталі ТОВ «Агрофірма Вернигора» та частки у статутному капіталі ТОВ «Ларта Агро».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button