Кримінал

Вбивцю пенсіонера у Срібнянському районі засуджено до 7 років ув’язнення

Вироком Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області жителя  с. Гурбинці Срібнянського району визнано винуватим в умисному вбивстві свого родича (ч. 1 ст. 115 КК України) та призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі.

Суд встановив, що обвинувачений 27.02.2020 після спільного вживання алкогольних напоїв з потерпілим, в ході конфлікту, що виник на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, умисно наніс йому не менше 17 ударів дерев`яним поліном, руками та ногами, чим спричинив тілесні ушкодження у вигляді відкритої черепно-мозкової травми, перелому кісток черепа, забою головного мозку, від яких він помер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 23-річного жителя Прилук, який намагався зарізати свого знайомого, засуджено до 7 років ув’язнення

У судах першої та апеляційної інстанції засуджений свою провину в умисному вбивстві не визнав. Вказував, що випадково тричі вдарив потерпілого по голові поліном. Вважав міру покарання, призначену йому, занадто суворою.

Розглядаючи скаргу сторони захисту, Чернігівський апеляційний суд прийняв до уваги та визнав слушними заперечення прокурора, якими доводи апелянта спростовано, зокрема, щодо кількості нанесених засудженим ударів.

Відтак, апеляційний суд, не знайшовши обставин, які свідчили б про незаконність та необґрунтованість рішення місцевого суду, 19.01.2021 вирок місцевого суду залишив без змін, а апеляційну скаргу обвинуваченого – без задоволення.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button