Кримінал

У Прилуках поліцейські викрили чоловіка, який незаконно отримав лікарські наркотичні засоби на 500 тисяч гривень (Фото)

Співробітники відділу кримінальної поліції встановили схему, за якою 34-річний місцевий мешканець систематично здобував «товар» для наркоторгівлі. Впродовж 2021-2023 років зловмисник отримав у медзакладах майже 500 блістерів обмежених в обігу таблеток метадону.

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

У ході досудового розслідування слідчі за оперативного супроводу оперативників Прилуцького районного відділу поліції встановили, що викритий влітку цього року на збуті наркотиків прилучанин налагодив схему незаконного отримання препаратів для замісної терапії наркозалежних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12 п’яних водіїв затримали патрульні Чернігівщини

Зловмисник підписав угоди про надання медичних послуг з приватними медзакладами та у кожному з них повідомив неправдиву інформацію про те, що не отримує замісну терапію в будь-якому іншому закладі охорони здоров’я. Після укладання угод про надання медичних послуг, йому виписували рецепти на отримання медичних препаратів, що містять наркотичні речовини.

Загалом чоловікові було виписано понад 100 рецептів, за якими він незаконно отримав майже 5 тисяч таблеток, обмежених в обігу. Сумарна вартість цих медпрепаратів перевищила 500 тисяч гривень.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 308 Кримінального кодексу України (викрадення, привласнення, вимагання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів чи заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем). Фігуранту загрожує позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Прилуцька окружна прокуратура.

Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button