Кримінал

У Прилуках поліцейські затримали чоловіка, який викрав з магазину понад 42 тисячі гривень

Оперативники Прилуцького районного відділу поліції встановили особу зловмисника, який минулої ночі обікрав магазин у Варвинській громаді. Поліцейські вилучили у чоловіка частину викрадених грошей.

Зранку 25 серпня з повідомленням про крадіжку до поліції звернулася власниця продуктового магазину. Жінка розповіла, що вночі до закладу проник невідомий та викрав з каси 42 500 гривень.

На місце події виїхала група реагування патрульної поліції та слідчо-оперативна група райвідділу. Поліцейські провели огляд місця події, опитали мешканців сусідніх будинків, зібрали низку речових доказів.

Правоохоронці встановили, що зловмисник потрапив до крамниці через вікно. Під час розбивання скла у вікні чоловік ймовірно поранився, бо в магазині залишилися сліди крові. Правоохоронці відібрали зразки цих плям. Вилучені біологічні матеріали вони направили для проведення дослідження.

На місці вчинення злочину поліцейські також знайшли мобільний телефон ймовірного крадія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Чорний лісоруб» з Коропа порубав дерева на території національного парку

Правоохоронці одразу вирішили шукати чоловіка з пораненням руки. Під час оперативно-розшукових заходів вони встановили причетну до злочину особу.

Це 44-річний раніше судимий за аналогічні злочини місцевий житель. В сумці чоловіка поліцейські виявили частину викрадених коштів та новенький мобільний телефон, який він встиг придбати. Окрім того, у нього пошкоджена рука.

Поліція затримала чоловіка в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Його поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Слідчий відкрив провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка поєднана з проникнення у приміщення). За такі дії закон передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Поліція готує чоловіку повідомлення про підозру у вчиненні злочину. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Триває досудове розслідування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Сектор комунікації

поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button