Кримінал

У Прилуках поліція встановлює особу зловмисниці, яка обібрала пенсіонерку

Майже 20 тисяч гривень старенька жінка віддала незнайомці, думаючи, що рятує життя свого родича. Поліцейські відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства.

До чергової частини Прилуцького районного відділу поліції звернулася місцева мешканка із повідомленням про те, що незнайома жінка ошукала її 77-річну матір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чернігівця з квартири вкрали півмільйона гривень і золотий «арсенал»

Поліцейські з’ясували, що незнайома особа зателефонувала жінці та назвалася медсестрою. Вона запевняла, що родич потерпілої потрапив у дорожньо-транспортну пригоду. За легендою шахрайки, пенсіонерка мала дуже швидко дати всі гроші на порятунок родича. Старенька погодилася. Через деякий час до її будинку прийшла незнайомка та забрала гроші. Лише коли пенсіонерка зателефонувала доньці та розповіла всі подробиці, то зрозуміла, що її ошукали.

За цим фактом слідчий відкрив провадження за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі строком до 3-х років.

Правоохоронці звертаються до громадян: будьте пильними й обережними при спілкуванні із незнайомцями, не поспішайте виконувати їхні умови і прохання, одразу телефонуйте своїм родичам або на спецлінію «102». Обов’язково розкажіть своїм близьким родичам (особливо старшому поколінню) про існування таких варіантів шахрайств, аби уберегти їх від зловмисників.

Сектор комунікації

поліції Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button