Кримінал

У Прилуках прикрили кол-центр російського банку

Співробітники Служби безпеки України припинили у Прилуках діяльність нелегального кол-центру одного з російських банків. Правоохоронці зʼясували, що «установа» була організована московською комерційною структурою для оптимізації своїх витрат.

Оператори кол-центру обслуговували клієнтів з РФ та тимчасово окупованої території Криму через Інтернет та сервіси ІР-телефонії. Керівництво «філією» здійснювалася з головного офісу банку в Москві.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

Оперативники спецслужби задокументували, що на серверному обладнанні кол-центру, яке знаходилось в Росії, накопичувались особисті дані українських громадян.

Адже кандидати на роботу в компанію, попри неофіційне працевлаштування, були зобов’язані повідомити роботодавцю свої персональні дані: домашню адресу, номери мобільних телефонів, адреси поштових електронних скриньок, акаунти у соціальних мережах тощо.

Під час санкціонованих обшуків у приміщеннях закладу правоохоронці виявили документацію та комп`ютерну техніку, які підтверджують незаконність функціонування кол-центру. Наразі перевіряється інформація про причетність російської компанії та її «осередку» до фінансування незаконних збройних формувань ОРДЛО.

Операція з викриття протиправних дій проводилась спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури.

Ще статті по темі

Back to top button