Кримінал

У Прилуках затримали водія, який збив пішохода і зник

У Прилуцькому районі група реагування патрульної поліції разом із слідчо-оперативною групою оперативно затримали винуватця ДТП, який збив пішохода і залишив його у безпорадному стані.

Місцевий водій, керуючи легковиком, здійснив наїзд на пішохода, який ішов дорогою, ведучи велосипед. Від удару пішохода закинуло на капот, він пробив вітрове скло автомобіля.

 

Постраждалий частково опинився в салоні. Порушник не надав пішоходу першої допомоги та проїхав півкілометра з ним. Потім витягнув чоловіка та залишив на узбіччі. Лікарі констатували в пенсіонера травми голови та численні переломи й помістили пацієнта до реанімації.

Правоохоронці отримали інформацію про марку автомобіля, реєстраційний номер і подальший напрямок руху від небайдужих громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові розшукали авто з єврономерами, яке причетне до ДТП

Це допомогло оперативно вийти на слід порушника і затримати його. Поліцейські швидко знайшли помешкання порушника та виявили в його гаражі автомобіль зі слідами ДТП та слідами крові. Водій від обстеження на стан алкогольного сп’яніння відмовився, але мав візуальні ознаки сп’яніння, про що лікарі склали відповідний висновок.

Порушник затриманий, згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрито провадження за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому ушкодження). Максимальна санкція покарання – обмеження волі на строк до трьох років із можливим позбавленням права керувати автомобілем на такий самий строк.

Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button