Кримінал

У Росії спіймали підозрюваного у вбивстві трьох інкасаторів «Приватбанку»

 

У Петербурзі російська поліція затримала двох громадян України.

Один із них перебуває в міжнародному розшуку за підозрою у вбивстві трьох інкасаторів у Чернігівській області в 2015 році. Другий, можливо, також.

Увечері 22 жовтня співробітники відділу Інтерполу в Петербурзі, оперативники «замовного» відділу управління карного розшуку ГУ МВС і карного розшуку Московського району затримали на вулиці Фрунзе в Московському районі двох громадян України. Чоловіки вийшли з ресторану, а поклали їх на асфальт неподалік орендованої квартири, де вони жили.

Один із них, Олександр Маклюк, виявився тим, кого влада України ще на початку грудня минулого року оголосила в міжнародний розшук із заочним запобіжним заходом — арештом. Його звинувачують у торішньому розстрілі трьох інкасаторів «ПриватБанку» в Чернігівській області.

Нагадаємо, що цей наліт стався рівно рік тому, 23 жовтня 2015 року. Того дня в районі села Скорінець Чернігівської області на трасі Київ — Чернігів стався напад на інкасаторську машину «ПриватБанку». Мікроавтобус «Фольксваген» служби інкасації в п’ятницю вдень рухався зі столиці до Чернігова. Коли до місця призначення залишалося близько 30 км, з «автомобілем сталася надзвичайна подія»…

Відомо, що мікроавтобус відхилився від маршруту і згорів. Залишки автомобіля були виявлені за сотню метрів від автодороги Київ — Чернігів. У салоні знаходилися три трупи. Тоді з машини безслідно зникло близько 10 мільйонів гривень, 150 тисяч доларів і 30 тисяч євро.

Як з’ясувалося пізніше, інкасатори самі були винні в тому, що сталося: порушуючи службові інструкції, вони взяли підвезти в салон інкасаторського бойовика свого колегу, який і розстріляв інкасаторів, викравши цінності. Наразі обидва затримані знаходяться в одному зі слідчих ізоляторів Петербурга, їх очікує екстрадиція.

 

Маклюк відразу після затримання
Маклюк відразу після затримання
Джерело: Аргумент

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Агрессор ловит убийц с Украины? странно…исходя из логиков украктивистов, их должны отправить воевать на Донбасс с Украиной…как-то так…

    1. Дебил убогий, зачем козломордым грабители банков? У них скоро деньги закончатся и они начнут ордынские банки выносить. Так что тут все логично, кроме того ну надо же ордынским показывать всему миру, что они сотрудничают с Интерполом.

Back to top button