Кримінал

У сіверянина виявили плантацію конопель

Незаконні посіви маку та конопель на присадибних ділянках мешканців Бахмацького району продовжують виявляти працівники Бахмацького відділу поліції в ході операції «Мак».

Протягом останнього тижня задокументовано два факти незаконного вирощування конопель та 1 факт маку. Так, у м. Бахмач у місцевого мешканця в ході проведення санкціонованого обшуку було виявлено та вилучено незаконний посів конопель і речовину рослинного походження, схожу на рослини конопель.

Про це повідомляють у Бахмацькому відділі поліції.

Також у м. Батурин було виявлено та вилучено незаконний посів рослин конопель і рослин сушеної коноплі. В одному з сіл Бахмацького району на присадибній ділянці домогосподарства було виявлено та вилучено посів снодійного маку. Вилучені рослини відправлено на експертне дослідження. За даними фактами відкрито кримінальні провадження. Триває досудове розслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейського засудили до шести років ув’язнення за збут наркотиків

Поліцейські нагадують, що, згідно зі статтею 310 КК України, за незаконний посів або вирощування снодійного маку в кількості від ста до п’ятисот рослин, конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин передбачена відповідальність у виді штрафу від ста до п’ятисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

Також звертаємось до небайдужих громадян, що в разі виявлення незаконних посівів нарковмісних рослин просимо повідомляти за телефоном (04635) 2-15-63 або 102.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button