Кримінал

Утримували у «реабілітаційному центрі» два десятки людей: членам злочинного угрупування на Чернігівщині оголосили про підозру

Поліція довела причетність двох мешканців Київської області до незаконного утримування громадян у так званому «реабілітаційному центрі» та оголосила їм про підозру у скоєнні злочину. Сьогодні суд залишив зловмисників під вартою на 2 місяці.

18 травня в спальному районі Чернігова у приватному будинку правоохоронці Чернігівщини припинили діяльність так званого «реабілітаційного центру з ідеологічним одужанням», який утримувало організоване злочинне угруповання.

Незаконну діяльність так званого «реабілітаційного центру» викрили співробітники відділу міграційної поліції та слідчого управління ГУНП в Чернігівській області за силової підтримки КОРДу. Досудове розслідування здійснюється за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.

Правоохоронці встановили, що так званий «реабілітаційний центр» у Чернігові діяв близько півроку. Організував його громадянин Російської Федерації. До злочинного угруповання також входили уродженці Харківської та Донецької областей віком від 25 до 35 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині вандали мало не залишили ціле село без води (Фото)

Слідство встановило причетність до злочинної діяльності ще двох осіб з Київської області. Обоє раніше були засуджені за незаконний обіг наркотиків. У «реабілітаційному центрі» ці чоловіки виконували ролі наглядачів та були задіяні в так званій «мотиваційній групі», тобто примусово доставляли людей «на лікування» з будь-якої точки України в Чернігів.

Під час санкціонованих обшуків в будинку з гратами на вікнах, вдома у організатора та начальника «мотиваційної групи» правоохоронці виявили та вилучили гроші, «чорнові» записи, комп’ютерну техніку та документи, які підтверджують злочинну діяльність.

Організатора та ще трьох активних членів угрупування поліцейські того ж дня затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Ще двом учасникам угруповання поліція вчора повідомила про підозри у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі, вчинене організованою групою осіб). Сьогодні Новозаводський районний суд у м. Чернігові помістив їх під варту на 2 місяці без права внесення застави.

Чоловікам загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button