Суспільство

На Чернігівщині вандали мало не залишили ціле село без води (Фото)

Цього тижня, 25 травня, сталася подія біля села Кербутівка (нині – Ніжинський район). Невідомі особи завдали шкоди державному майну – пошкодивши залізобетонні конструкції регулюючої гідротехнічної споруди РТП 200-200, вивели з ладу запірно-регулюючу арматуру. Це призвело до різкого спорожнення каналу МК2, що входить до меліоративної системи «Довжик».

Про це повідомляє Деснянське басейнове управління водних ресурсів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові на дитячому майданчику знайшли труп (Фотофакт)

«Із якою метою були вчинені такі дії – спроба вкрасти метал чи саме спорожнити канал (адже метал так і не забрали) – наразі встановлюється. Та наслідки такої бездумної самодіяльності вкрай невтішні, й можуть негативно вплинути на водно-повітряний режим земель і на село поруч. Адже саме з цього каналу мешканці Кербутівки використовували воду для своєї сільськогосподарської діяльності, зокрема напували худобу», – йдеться в повідомленні.

Зазначений канал наповнюється водами природного стоку, зарегулювання здійснюється шляхом закриття запірно-регулюючої арматури на гідротехнічній споруді. Зарегулювання води в канал проводиться навесні, й далі вона утримується протягом усього літа. А після того, як механізм був зламаний, рівень наповнення каналу впав із 1 метра 80 сантиметрів до 80 сантиметрів. І то цей рівень зберігся тільки тому, що водопропускний отвір було оперативно (місцевими жителями) закладено мішками з піском і ґрунтом.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button