Кримінал

Ув’язнений виманив у жителя Чернігівщини 150 тисяч гривень через Інтернет

Вироком Деснянського районного суду м. Чернігова неодноразово судимого 31-річного жителя м. Славутич Київської області визнано винним за шахрайство в мережі Інтернет (ч.2 ст.190 КК України).

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено, що в період з квітня по червень 2020 року громадянин з метою особистого збагачення, відбуваючи покарання в одній із виправних колоній за раніше вчинений злочин, розмістив на інтернет-сайті безкоштовних оголошень інформацію про продаж косарок, мотоблоків, мінітракторів, яких в наявності не мав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стали відомі подробиці ДТП на Мазепи у Чернігові

В подальшому шляхом обману зловмисник  заволодів коштами 7 потерпілих осіб.  Вони перерахували шахраю на банківську картку майже 150 тис. грн.

Суд повно та всебічно оцінив надані стороною обвинувачення докази у справі та прийшов до висновку про наявність у діях чоловіка складу інкримінованого йому злочину, тобто, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України.

З урахуванням невідбутої частини покарання за попереднім вироком громадянина засуджено до 9 років позбавлення волі.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За інформацією Чернігівської окружної прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button