Кримінал

На Чернігівщині у чоловіка шахраї видурили майже 150 тисяч

Поліцейські закликають мешканців Чернігівщини не передавати стороннім особам жодних відомостей про свої банківські картки та не виконувати їхніх вказівок. Представляючись співробітниками банків, шахраї випитують секретні дані та можуть отримати доступ до ваших рахунків. 

Учора, 19 грудня, до поліції звернувся 69-річний мешканець Борзнянської громади, який повідомив, що постраждав від шахрайських дій. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Потерпілому зателефонував невідомий чоловік і назвався працівником служби безпеки банку. Незнайомець сказав, що з його банківського рахунку хтось намагається зняти кошти, тож щоб цьому запобігти, необхідно перезавантажити картки. Чоловіку незнайомець запропонував встановити спеціальний додаток, що потерпілий і зробив. Після чого виявив зникнення з банківських карток 146 тисяч гривень.

Зрозумівши, що його ошукали, чоловік звернувся до поліції. За цим фактом слідчий відкрив провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліція наполегливо рекомендує: ніколи не виконуйте вказівок незнайомих осіб, які пов’язані з переведенням коштів, по телефону нікому не розповідайте жодних відомостей про свої картки. Якщо висувають умову, що для виконання певних дій треба повідомити пін-код вашої картки або одноразовий пароль із SMS-повідомлення, — негайно завершуйте розмову. Це шахрай! Усі операції щодо безпеки картки проводьте тільки особисто у відділенні банку.

Ще статті по темі

Back to top button