Кримінал

Увірвався до квартири, побив і пограбував пенсіонерів: у Чернігові засуджено крадія

Колегія суддів Чернігівського апеляційного суду наприкінці березня поточного року за скаргою заступника керівника обласної прокуратури скасувала в частині призначеного покарання вирок одного з місцевих судів області.

Вироком суду першої інстанції жителя Чернігівського району за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 186 та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 357 КК України (відкрите викрадення чужого майна, поєднане з проникненням у житло та викрадення офіційного документа) призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі та на підставі ст. 75 КК України звільнено від його відбування з випробуванням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині селищний голова вирішив нажитися на прибиранні снігу

У судовому засіданні підтверджено, що обвинувачений у січні 2020 року у вечірній час в м. Чернігові за попередньою змовою з іншою особою, з корисливих мотивів незаконно проникли до квартири, де перебували 3 особи похилого віку, заподіяли не менше двох ударів в обличчя одній з потерпілих та відкрито викрали 3 мобільних телефони, 750 грн та банківську картку, що належали іншим двом потерпілим.

Під час апеляційного розгляду прокурором доведено, що місцевий суд при звільненні винного від відбування покарання не врахував відсутність у обвинуваченого критичної оцінки своїм кримінально караним діям, щодо яких органами поліції уже здійснювалося досудове розслідування, та продовжив вчиняти кримінальні правопорушення, зокрема тяжкий умисний злочин проти власності за попередньою змовою з іншою особою. Також залишено поза увагою, що обвинувачений раніше неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності, що його характеризує з негативної сторони, та заподіяв потерпілим як матеріальну шкоду, яку не відшкодував, так і шкоду здоров’ю.

Апеляційний суд погодився з доводами сторони обвинувачення та засудив винного до 4 років позбавлення волі.
Вирок набрав законної сили.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба прокуратури Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button