Кримінал

В одному з сіл на Чернігівщині викрили нарколабораторію, в якій виготовляли по 30 кілограмів психотропів щомісяця (Відео)

У Прилуцькому районі поліція ліквідувала нарколабораторію з виготовлення солей «Альфа-PVP» у промислових масштабах і затримала наркодилера, який виготовляв в особливо великих розмірах і розповсюджував психотропи в різні області України. Щомісячне виробництво сягало 30 кілограмів психотропної речовини. 

Про це повідомляє поліція Чернігівської області. 

Викрили зловмисника поліцейські управління боротьби з наркозлочинністю поліції Чернігівщини спільно з оперативниками Прилуцького райвідділу поліції за процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури.

Під час невідкладного обшуку за силової підтримки спецпідрозділу «КОРД» поліцейські ліквідували нарколабораторію, яку зловмисник для маскування незаконної діяльності облаштував у приватному будинку в одному з сіл Прилуцького району. Потужності нарколабораторії дозволяли синтезувати психотропні речовини в особливо великих розмірах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Горять торф’яники: протягом доби на Чернігівщині сталися дві нові пожежі торфу

Під час обшуку правоохоронці виявили та вилучили готові до вживання партії психотропів – розфасовану в пакети кристалоподібну речовину, що схожа на солі «Альфа-PVP», вагою близько 9 кілограмів. Її вартість за цінами «чорного» ринку становить 4,5 мільйона гривень.

Також вилучено речовину «PVP» у різних аморфно-кристалічних станах у пластикових відрах різного об’єму, 14 пластикових бочок об’ємом 50 літрів кожна, 16 пластикових каністр, 200-літрову металеву бочку та два пластикові відра, заповнені хімічними реагентами. Крім того, поліцейські вилучили значні об’єми прекурсорів та інгредієнтів, лабораторне обладнання для виготовлення психотропів, засоби для фасування й інші речові докази злочинної діяльності наркоділка.

Поліція затримала зловмисника в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчий поліції повідомив затриманому про підозру за частиною 3 статті 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах). Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від дев’яти до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button