Кримінал

«Ваш родич у біді»: на Чернігівщині затримали шахраїв

У лютому цього року детективи обласної поліції спільно з оперативниками Управління карного розшуку викрили організовану злочинну групу, яка підозрюється у скоєнні серії шахрайств. Від дій зловмисників постраждали переважно довірливі чернігівці літнього віку.

Поліція встановила, що група зловмисників діяла за схемою «ваш родич у біді». Мешканець Чернігова спільно з не встановленою слідством особою, яка перебувала на тимчасово окупованій території, організували діяльність злочинної групи, залучивши до вчинення злочинів двох молодиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жорстоке поводження з цивільними та сексуальне насилля над неповнолітньою – двом військовим РФ повідомлено про підозру

Зловмисники, користуючись довірливістю пенсіонерів, повідомляли їм про те, що їхній син/дочка/внук потрапив у біду і нібито негайно потребує велику суму грошей. Одразу після цього виконавці злочинів прибували до потерпілих і отримували від них кошти.

Всього поліцейські задокументували 11 фактів вчинення шахрайських дій на загальну суму 385 тисяч гривень.

26 травня кримінальне провадження за вказаними фактами було скеровано до суду. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді ув’язнення строком від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button