Кримінал

«Вашій внучці терміново потрібна операція!»: поліція Чернігівщини затримала зловмисника, який ошукав пенсіонерку

Оперативники Ніжинського районного управління поліції встановили та затримали 30-річного чоловіка за підозрою у шахрайських діях щодо 83-річної пенсіонерки з Ніжина. 

Вчора до поліції звернулась мешканка Ніжина, яка заявила, що годину тому віддала невідомому 42 тисяч гривень – нібито на лікування онуки. Перед цим жінці телефонували з невідомого номера і сказали, що її онука потрапила в ДТП і на операцію терміново необхідні гроші. Схвильована літня жінка погодилася допомогти і назвала свою адресу, за якою «лікар» може забрати кошти. Невдовзі до неї прийшов незнайомець, якому вона віддала всі заощадження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зберігав обріз та викрадену рушницю: поліцейські Чернігівського району викрили зловмисника (Фото)

Поліцейські встановили прикмети та можливий напрям руху шахрая. В ході проведення розшукових заходів по «гарячих слідах» оперативники затримали підозрюваного. Ним виявився 30-річний раніше судимий мешканець Полтави. У зловмисника вилучено частину коштів, здобутих злочинним шляхом.

Поліція затримала зловмисника в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчій поліції під процесуальним керівництвом Ніжинської окружної прокуратури відкрив кримінальне провадження за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button