Кримінал

Вбив двох захисників України – російському військовослужбовцю повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Козелецької окружної прокуратури заочно повідомлено про підозру російському військовому у порушенні законів і звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 9 березня 2022 року під час окупації с. Слобода Чернігівського району підозрюваний разом з іншими військовими рф виявили в одному з господарств місцевих жителів двох військовослужбовців Збройних Сил України.

Попри те, що на той час наші захисники не брали участі у воєнних діях і, відповідно до норм міжнародного гуманітарного права, мали право на захист як військовополонені, які потрапили під владу супротивника, підозрюваний, за попередньою змовою з іншими військовими держави-агресора, розстріляв їх з автоматичної зброї.

Від отриманих поранень військовослужбовці ЗСУ загинули на місці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівцю та його спільнику повідомлено про підозру за фактом торгівлі людьми

Досудове розслідування триває. Вживаються заходи щодо встановлення інших співучасників злочину.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button