Кримінал

За ухилення від громадських робіт чоловіка засудили

Однією з основоположних засад кримінального провадження є обов’язковість судових рішень, що полягає в тому, що вирок та ухвала суду, що набрали законної сили в порядку, визначеному Кримінальним процесуальним кодексом України, є обов’язковими і підлягають безумовному виконанню на всій території України.

Ухилення від виконання рішення суду тягне за собою юридичну відповідальність.

У грудні 2018 року Прилуцьким міськрайонним судом засудженому мешканцю міста Прилуки визначено покарання у вигляді 50 годин громадських робіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засуджено росіянина, який нелегально переводив на територію України іноземців

Проте громадянин легковажно поставився до свого обов’язку виконувати безоплатні суспільно корисні роботи та умисно ухилився від відбування покарання.

За результатами досудового розслідування, Прилуцькою місцевою прокуратурою направлений обвинувальний акт до суду та підтримано публічне обвинувачення за ч.2 ст. 389 КК України.

Прилуцьким міськрайонним судом на підставі наданих прокурором доказів особу визнано винною та призначено реальну міру покарання у вигляді 1 місяця 6 днів арешту, які остання відбуватиме у держаній установі «Чернігівський слідчий ізолятор».

Ще статті по темі

Back to top button