Кримінал

Вбивцям двох чернігівців поблизу пішохідного мосту загрожує до 15 років ув’язнення (Фото)

Слідче управління поліції Чернігівської області вбачає ознаки бандитизму в діях членів особливо небезпечної злочинної групи, яка підозрюється у вбивстві двох людей, вчиненні розбійних нападів та заволодінні низкою транспортних засобів.

Затримання підозрюваних відбулося в серпні минулого року невдовзі після скоєного вбивства чоловіка та жінки неподалік пішохідного мосту через Десну в Чернігові. Обох потерпілих невідомий нападник розстріляв з вогнепальної зброї, після чого заволодів автівкою своїх жертв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля пішохідного мосту розстріляли чернігівців

Після отримання повідомлення про злочин поліція по гарячих слідах затримала двох чоловіків. Вони їхали легковиком убитих. Один з них виявився жителем Чернігівського району, який в минулому вже відбув покарання за вбивство. Його спільник – несудимий чернігівець. В ході обшуку у них була виявлена та вилучена зброя. Чоловіків затримали, а в подальшому суд обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

В процесі розслідування кримінального провадження, відкритого за фактом вбивства подружжя та заволодіння їхнім автомобілем, поліцейські встановили особу ще одного спільника затриманих. Його теж поміщено під варту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська поліція прокоментувала подвійне вбивство

Також слідство з’ясувало причетність викритої злочинної групи до низки особливо тяжких злочинів: розбійних нападів на громадян та заволодіння кількома транспортними засобами. Крім цього, зловмисників підозрюють у вчиненні ряду крадіжок.

Зібрані матеріали досудового розслідування свідчать, що організована злочинна група утворилася у середині липня минулого року. Вона має всі ознаки ОЗГ: наявність лідера, розподіл злочинних ролей тощо. Досить скоро група, у зв’язку із появою в її учасників вогнепальної зброї, трансформувалась в озброєну банду.

Ґрунтуючись на вже зібраних матеріалах досудового розслідування, 24 січня слідство вручило фігурантам провадження письмові повідомлення про нову підозру у вчиненні кримінальних правопорушень у складі організованої злочинної групи та у складі озброєної банди (ст. 257 КК України – «бандитизм»). Санкція цієї статті – до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button