Кримінал

Вибрався з могили: поліцейські Чернігівщини повідомили про підозру у вбивстві двом військовим рф

Дивом вижив і вибрався з могили розстріляних братів: поліцейські Чернігівщини повідомили про підозру у вбивстві двом військовим рф

18 березня 2022 року на Чернігівщині під час окупації одного з населених пунктів група озброєних військових рф увірвалася до будинку місцевих з обшуком.

Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Мешканці будинку – троє братів, один із яких у минулому – учасник АТО/ООС. Виявивши військову форму ЗСУ, рашисти побили братів прикладами і погрожували розстрілом.

Чоловіків зв’язали, одягли на голови мішки та кайданки, посадили у БТР і доправили на територію місцевого господарства, де ув’язнили в одному з приміщень на чотири дні, катували.

Чоловіків тримали у маленькому приміщені без належних умов, зі зв’язаними руками та зав’язаними очима.

Увечері 21 березня в результаті допиту одного з братів окупант побоями змусив зізнатись у спаленні старшим братом родини військової техніки рф.

Після чого командир військового угруповання рф, уже встановлений поліцією як начальник військової поліції округу полковник костянтин смирнов, віддав наказ одному зі своїх підлеглих Денису Подгорному та іншим розстріляти всіх трьох братів.

Окупанти в багажнику автомобіля вивезли цивільних чоловіків у лісосмугу, поставили їх на коліна перед викопаною ямою та розстріляли, після чого скинули тіла в яму та закопали. Один із братів, Микола, дивом вижив і самостійно вибрався з ями.

Відділ розслідування злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту, слідчого управління поліції Чернігівської області за оперативного супроводу обласного Управління стратегічних розслідувань під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури повідомили двом військовослужбовцям рф про підозру в жорстокому поводженні з цивільним населенням, поєднаному з умисним вбивством, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

Слідство встановило, що військовослужбовці угрупування військ «Центр» рф перебували на окупованій території з 28 лютого по 1 квітня 2022 року.

костянтин смирнов та денис подгорний підозрюються у вчинені злочину, передбаченого ч.2 ст. 28 та ч.2 статті 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів і звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством, за попередньою змовою групою осіб).

За скоєне російським окупантам загрожує довічне позбавлення волі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button