Кримінал

Військовий із Десни сплатить 25 тисяч штрафу за вимогу хабара

Козелецьким районним судом Чернігівської області за хабарництво засуджено військовослужбовця за контрактом Збройних Сил України у званні – старшина.

Обіймаючи посаду сержанта-інструктора навчально-танкового батальйону військової частини смт. Десна, в протиправний спосіб використав надані йому повноваження та запропонував підлеглому солдату сплатити йому 2000 гривень за своє лояльне ставлення до нього під час проходження служби впродовж навчання, успішної здачі іспитів та, в подальшому, доплатити ще 500 гривень за присвоєння йому військового звання – старший солдат.

Старшина, на території військової частини, отримав 2500 тисячі гривень від солдата та був затриманий правоохоронними органами.

Між прокурором військової прокуратури Деснянського гарнізону Центрального регіону України з обвинуваченим була укладена угода про визнання винуватості, за якою правова кваліфікація його дій визначена за ч.1 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди).

Суд затвердив вказану угоду та призначив військовослужбовцю покарання у виді штрафу 25500 гривень з позбавленням права обіймати посади пов’язані з виконанням адміністративно-господарських обов’язків строком на 2 роки.

Ще статті по темі

Back to top button