Кримінал

Військовослужбовця рф засуджено до 12 років позбавлення волі за жорстоке поводження з жителем Чернігівщини

Військовослужбовця рф засуджено до 12 років позбавлення волі за жорстоке поводження з жителем села Лукашівка. Про це повідомляють у Чернігівській обласній прокуратурі.

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури визнано винним військовослужбовця збройних сил російської федерації у порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). Вироком суду його засуджено до 12 років позбавлення волі.

Досудовим розслідуванням установлено, що в середині березня 2022 року під час окупації села Лукашівка Чернігівського району засуджений разом з іншими військовими країни-агресора зайшли до приватного подвір’я, де проживала сім’я з трьома неповнолітніми дітьми. З метою отримання інформації про зброю та розташування українських військ військовослужбовець рф, у порушення норм міжнародного гуманітарного права, застосував до цивільного чоловіка фізичну силу: наносив удари прикладом автомата по голові, спині, погрожував вбивством. Водночас під час здійснення вказаних незаконних дій окупант дізнався про грошові заощадження, цінні речі сім’ї, якими незаконно заволодів.

Надалі засуджений з іншими військовими країни-агресора з метою особистого збагачення ще двічі навідувалися до будинку багатодітної сім’ї, влаштовували обшуки, вимагали віддати гроші та цінності. Знайдені кошти і дитячий одяг забирали собі.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими слідчого відділу Управління СБУ в Чернігівській області.

Наразі вирок не набрав законної сили.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button