Кримінал

Викрадав з осель гроші та ювелірні вироби: в Ніжині поліція затримала серійного злодія (Фото)

Співробітники кримінальної поліції Ніжинського районного відділу поліції викрили та затримали серійного злодія, що причетний до обкрадання близько двох десятків помешкань ніжинців. Більшість із цих крадіжок зловмисник скоїв шляхом відтискання металопластикових вікон у приватних будинках.

22 лютого до поліції надійшло повідомлення від подружжя з Ніжина, яке виявило зникнення з їхнього будинку золотих прикрас і грошей.

Під час оперативно-розшукових заходів ніжинські поліцейські за гарячим слідом встановили підозрюваного в крадіжках. Це 36-річний місцевий мешканець, раніше судимий за майнові злочини.

Зіставивши і проаналізувавши результати попередньої оперативної роботи, а також результати експертних досліджень, співробітники кримінальної поліції Ніжинського райвідділу встановили причетність фігуранта до скоєння низки крадіжок із приватних будинків. Зловмисник почав орудувати з середини грудня 2021 року. Діяв за однаковою схемою: проникав до будинку шляхом відтискання металопластикового вікна, швидко забирав найцінніше (гроші та ювелірні прикраси) і тікав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Чернігові поліцейські затримали «закладчика» наркотиків (Фото)

Під тиском неспростовних доказів підозрюваний зізнався у скоєнні серії крадіжок та дав правдиві свідчення. Частину викраденого майна у нього вилучено.

За фактами крадіжок розслідуються кримінальні провадження відповідно до ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в умовах воєнного або надзвичайного стану). За такі дії закон передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Підозрюваний затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщений до ізолятора тимчасового тримання.

Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button