Кримінал

Вилучено понад 240 тисяч доз товару і тонну реактивів для виготовлення наркотиків: на Чернігівщині ДБР викрило надпотужну нарколабораторію (ВІДЕО)

ДБР встановило, що група ділків вирішила відкрити на Чернігівщині виробництво наркотиків у промислових масштабах.

Про  це повідомляє Державне бюро розслідування. 

Вони найняли місцевого мешканця, який підшукав спеціальне місце для виробництва. Нарколабораторію організатор облаштував в одній із будівель на суворо охоронюваній території приватного аграрного підприємства. Також він найняв трьох хіміків, які мали виготовляти мефедрон, солі, МДМА тощо.

«Працівники» лабораторії готували наркотики впродовж кількох тижнів. За добу вони синтезували від 50 до 100 кг психотропів.

Ділки планували розповсюджувати наркотики по всій Україні, а також шукали канали постачання зілля військовим у прифронтових районах.

Реалізувати готовий товар наркоділки не встигли, працівники ДБР блокували роботу лабораторії та затримали організатора і трьох хіміків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боєприпаси, вибухові речовини та наркотики: на Чернігівщині викрили чоловіка, який вирощував майже 30 кущів конопель і зберігав наркотики

Під час обшуків в лабораторії виявлено та вилучено понад 120 кг наркотичних засобів, це більше ніж 240 тисяч доз, психотропних речовин на понад 150 мільйонів гривень, а також спеціальне хімічне устаткування на суму понад два мільйони гривень, а також приблизно тонну реактивів, прекурсорів і хімічних речовин для виготовлення нових партій зілля.

Крім того, для забезпечення прихованого транспортування виготовлених наркотиків територією України та контрабандного вивезення до інших країн зловмисники придбали шиномонтажне обладнання, за допомогою якого фасували «товар» до автомобільних коліс.

Зловмисникам інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених частинами 1 та 2 статті 255 (створення злочинної організації, керівництво такою організацією або її структурними частинами), частиною 4 статті 28, частиною 3 статті 307, частиною 3 статті 305, частиною 2 статті 364, частиною 2 статті 317 (організація незаконного придбання, зберігання, перевезення з метою збуту та незаконного збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах, вчинені організованою групою у складі злочинної організації) КК України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу. Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button