Кримінал

Виставивши в інтернеті товар на продаж, прилучанка втратила гроші

Поліція Прилуччини застерігає громадян від шахраїв під час купівлі-продажу товарів
Поліцейські закликають громадян не переходити за сумнівними посиланнями в інтернеті та не вводити секретні паролі своїх банківських карток на незнайомих і підозрілих вебсайтах.

21 вересня до поліції звернулася 27-річна прилучанка із повідомленням, що з її банківського рахунку зникло більше як 15 тисяч гривень.

Про це повідомляє Поліція Прилуцького району.

Заявниця розповіла поліцейським, що на одній із популярних інтернет-платформ вона розмістила оголошення про продаж дитячого харчування. Пізніше до неї зателефонувала жінка і виявила бажання придбати товар. Обговоривши умови здійснення купівлі-продажу, псевдопокупець надіслала на номер заявниці посилання про оформлення доставки. Перейшовши за посиланням, жінці запропонували ввести секретні дані її картки. Потерпіла виконала ці умови, після чого з її картки зникли кошти.

Нині поліція розшукує причетних до шахрайства в межах відкритого кримінального провадження.
Поліція наполегливо рекомендує: по телефону або в інтернеті нікому не повідомляйте жодних відомостей про свої банківські картки. Адже переходячи за сумнівними посиланнями, ви даруєте зловмисникам свої персональні дані. В результаті чого шахраї можуть привласнити всі заощадження з ваших банківських рахунків.

Пам’ятайте:

  • під час продажу чи покупки товарів через мережу інтернет користуйтеся послугою післяплати, це допоможе вам зберегти гроші;
  • не передавайте невідомим особам реквізити вашої банківської картки. Це конфіденційна інформація і вона не потрібна для роботи банківським працівникам.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button