Кримінал

Віз галюциногенні гриби через кордон – опинився на лаві підсудних

Під процесуальним керівництвом прокуратури області, слідчим відділом УСБУ у Чернігівській області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного придбання, зберігання та перевезення особливо небезпечної  психотропної речовини у великих розмірах без мети збуту (ч. 2 ст. 309 КК України) та закінченого замаху на контрабанду особливо небезпечної психотропної речовини у великих розмірах (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 305 КК України).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Собака-прикордонник винюхав наркотики

Встановлено, що 4 березня 2019 року обвинувачений придбав особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено – плодове тіло грибів, що містить псилоцин, та зберігав її при собі без мети збуту.

У подальшому, 05.03.2019, прямуючи в якості пасажира мікроавтобусу «Renault Trafic» до м. Москва Російської Федерації, чоловік намагався перемістити дану речовину через митний кордон України приховавши пакунок під верхнім одягом за переднім поясом штанів.

У зоні митного контролю міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Сеньківка — Нові Юрковичі», під час процедури усного декларування громадянин заявив про відсутність у нього предметів, заборонених чи обмежених до переміщення через митний кордон України. Однак, в ході проведення поглибленого прикордонно-митного огляду з використанням собаки, правоохоронці виявили та вилучили речовину рослинного походження коричневого кольору.

Наразі досудове розслідування стосовно обвинуваченого завершено, обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області 

Ще статті по темі

Back to top button