Кримінал

Водієві, який дав хабар поліцейським, загрожує до 4 років

Під процесуальним керівництвом Чернігівської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція надання та надання неправомірної вигоди службовій особі за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує та надає таку вигоду, дій з використанням наданої їй влади та службового становища).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині погоріла на хабарництві керівниця управління ОТГ

Досудовим розслідуванням встановлено, що 16.12.2019 о 00 год. 36 хв. екіпажем патрульної поліції по проспекту Миру в м. Чернігові було зупинено автомобіль марки «ВАЗ 21144» у зв’язку з явним порушенням Правил дорожнього руху України. У процесі встановлення особи порушника виявлено, що останній перебував у стані алкогольного сп’яніння. Тоді обвинувачений захотів «вирішити справу на місці», запропонувавши співробітникам поліції хабар у сумі 600 гривень за нескладання стосовно нього протоколу про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Гроші чоловік поклав у салоні службового авто. Патрульні не тільки відмовились від неправомірної вигоди, а ще й повідомили про те, що сталось, через канал зв’язку «102».

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні передано до суду для розгляду справи по суті. У разі визнання чоловіка винним, йому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 4 років.

За інформацією Чернігівської місцевої прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button