Кримінал

За добу поліція Чернігівщини вилучила з незаконного обігу два обрізи і майже шістсот набоїв (Фото)

В результаті профілактичних заходів, спрямованих на припинення незаконного обігу зброї і вибухівки, правоохоронці вилучили в різних частинах області значну кількість боєприпасів.

Так, в ході перевірки інформації про незаконне зберігання жителем Новгород-Сіверського району зброї, кримінальна поліція виявила у громадянина обріз гладкоствольної мисливської рушниці. Вилучене направлено на дослідження.

Того ж дня поліція провела санкціоновані обшуки в помешканні жителя Менської міської територіальної громади. В підсумку у чоловіка виявили та вилучили близько 600 набоїв калібру 5,6 мм, незареєстровані нарізну та гладкоствольну рушниці, півкілограма пороху. Наразі власник дає свідчення про походження цих предметів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Плисківській громаді запрацювала поліцейська станція

Пізніше також під час санкціонованого обшуку у мешканця Коропської селищної територіальної громади поліцейські виявили та вилучили обріз мисливської рушниці.

За всіма фактами інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Триває досудове розслідування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button