Кримінал

За допомогою електроструму браконьєри добули майже 49 кг риби на Чернігівщині (Фото)

10 серпня під час рейду на водоймах Корюківського району Чернігівським рибоохоронним патрулем викрито грубе порушення Правил рибальства. Двоє громадян здійснювали вилов водних біоресурсів з дерев’яного човна з мотором забороненим знаряддям –електровудкою. У такий варварський спосіб порушники добули майже49 кг риби: щука – 121 екз., плітка – 64 екз., окунь – 23 екз., плоскирка – 17 екз., краснопірка – 16 екз., головень – 16 екз., в’язь (червонокнижний) – 7 екз., лящ – 6 екз., лин – 4 екз.,білизна – 3 екз. та сом – 3 екз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині чоловік облив бензином і підпалив власну дружину (Фото)

Інцидент зафіксовано на р. Снов, поблизу с. Гірськ Сновської громади. Збитки, завдані рибному господарству України, становлять 53 397 грн. Браконьєрами виявилися місцеві мешканці.

На громадян оформлено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП та ст. 90 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до Щорського районного суду для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності.З огляду на розмір збитків, завданих рибному господарству України, дане правопорушення носить ознаки кримінального. Дерев’янийчовен з мотором, електровудку,автомобіль «Нива»та незаконно виловлені водні біоресурси у браконьєрів вилучено.

 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Ще статті по темі

Back to top button