Кримінал

За незаконний вилов риби на території природно-заповідного фонду судитимуть мешканця Чернігівщини

Прокурорами Чернігівської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 59-річного жителя одного з сіл Чернігівського району, який займався незаконним рибним добувним промислом, що завдало істотної шкоди (ч. 1 ст. 249 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що в березні 2024 року чоловік, перебуваючи на березі річки Кривуля, яка знаходиться на території природно-заповідного фонду України – регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», в період нерестової заборони, без належних документів та дозволу на вилов водних біоресурсів за допомогою 6 сіток здійснив незаконний вилов цінних видів риби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові патрульні затримали невиправного порушника

Вказаними діями обвинувачений завдав істотну екологічну шкоду навколишньому природному середовищу на загальну суму майже 600 тис. грн.

На місці виявлення правопорушення працівниками водної поліції вилучено човен та моторний двигун.

Крім того, прокурором скеровано позовну заяву з метою відшкодування завданих збитків державі на вказану суму.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button