Кримінал

За один удар ножем – шість років позбавлення волі

Деснянським районним судом м. Чернігова винесено обвинувальний вирок особі, яка обвинувачувалась Чернігівською місцевою прокуратурою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України (умисному спричинені тяжких тілесних ушкоджень потерпілому).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині жінка вбила співмешканця ножем

Під час судових засідань прокурор місцевої прокуратури надав суду беззаперечні докази того, що обвинувачений, 1981 року народження, раніше неодноразово судимий за вчинення різного роду кримінальних правопорушень, в тому числі у 2006 році за вчинення умисного вбивства, за що відбув майже 14 років за гратами, 25.07.2018, близько 16 год. 30 хв. перебуваючи біля одного з будинків по вул. Кленовій у м. Чернігові, в ході сварки, що виникла з мотивів раптово виниклих неприязних відносин до потерпілого, діючи умисно, наніс останньому один удар лезом ножа в ділянку тулуба, чим спричинив тілесні ушкодження у вигляді проникаючого колото-різаного поранення, що належить до категорії тяжкого тілесного ушкодження за ознакою небезпеки для життя.

Суд погодився з думкою прокурора та, визнавши обвинуваченого винним у вчиненні вказаного кримінального правопорушення, призначив йому покарання у вигляді шести років позбавлення волі.

Крім того, суд задовольнив позов прокурора, заявлений в інтересах держави щодо стягнення з обвинуваченого 5 094,00 грн на лікування потерпілого, а також присудив стягнути з обвинуваченого витрати на залучення експертів у сумі 13 698 грн.

Чернігівська місцева прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button