Кримінал

За спалення дитини прокурори хочуть посадити злочинця довічно

Менською місцевою прокуратурою до апеляційного суду оскаржено вирок Чернігівського районного суду, яким до 10 років позбавлення волі засуджено місцевого жителя за умисне вбивство та замах на вбивство при обтяжуючих обставинах  (ч. 2 ст. 15, п. 4 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 115 КК України).

Про це ЧEline повідомили у прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в листопаді минулого року житель Менського району, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння та достовірно знаючи, що в будинку за місцем свого проживання знаходяться малолітні діти, з метою вбивства своєї співмешканки облив її бензином та підпалив.

Однак не довів свій злочинний намір до кінця з причин, що не залежали від його волі, оскільки потерпіла погасила вогонь. Внаслідок таких дій жінка отримала легкі тілесні ушкодження, що спричинили короткочасний розлад здоров’я.

Через спричинену пожежу малолітній син обвинуваченого, 2013 року народження, отримав тяжкі тілесні ушкодження, від яких у лікарні помер.

Не погоджуючись із  кваліфікацією вчиненого правопорушення та мірою призначеного судом покарання, прокурором оскаржено вирок до апеляційного суду.

Санкція ч. 2 ст. 115 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічного позбавлення волі.

Ще статті по темі

Back to top button