Кримінал

За тиждень браконьєри незаконно добули понад 80 кг риби

У період з 28 серпня по 4-те вересня інспектори Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксували 43 порушення рибоохоронного законодавства, в тому числі одне з ознаками кримінального правопорушення.

Так, було складено 22 протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову),16- за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та один — за ст. 88 – 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).

Крім того, складено чотири акти виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 25 од. сіток та 24 кг риби.

«Всього у порушників вилучено 83 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 53 од. заборонених знарядь лову. Збитки, завдані рибному господарству, склали 30 623грн», — наголосив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Для прикладу, першого вересня 2019 року державним інспектором Чернігівського рибоохоронного патруля в ході проведення рибоохоронного рейду водоймами Коропського району викрито місцевого жителя, який виловлював рибу забороненими знаряддями лову. У правопорушника вилучено 7 кг риби: плоскирка – 20 екз., карась сріблястий – 9 екз., лин — 7 екз., щука – 3 екз.,  окунь – 2 екз., краснопірка – 2 екз. та білизна – 1 екз. Збитки, завдані рибному господарству, склали 3 111 грн. Інцидент стався на озері поблизу с. Шабалинів.

Того ж дня на озері біля с. КарпилівкаКозелецького району виявлено мешканця смт. Козелець. Чоловік за допомогою сітки виловив 2 кг риби: карась сріблястий — 4 екз,. лин — 2 екз. та щука — 1 екз. Збитки становлять 646 грн.

Складені протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП направлені до районних судів області для притягнення винних осіб до відповідальності. Незаконно добута риба та заборонені знаряддя лову вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль просить громадян бути відповідальними та дотримуватись правил рибальства. Якщо ви помітили порушення — прохання оперативно повідомляти на телефони «гарячої лінії» Чернігівського рибоохоронного патруля:  (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Ще статті по темі

Back to top button