Кримінал

За трьома статтями судитимуть ексдепутата Чернігівської міськради, причетного до організації втечі ухилянтів за кордон

За матеріалами СБУ судитимуть ексдепутата Чернігівської міської ради, причетного до організації каналу втечі ухилянтів за кордон.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

СБУ викрила та припинила злочинну діяльність осіб, які налагодили схему виїзду ухилянтів за кордон. 

Слідством встановлено, що посадовець і його спільники підшукували осіб, які бажали уникнути мобілізації, та пропонували їм за грошову винагороду вирішити питання щодо безперешкодного виїзду за межі країни.

Після сплати «клієнтами» частини визначеної суми організатор злочинної оборудки, користуючись реквізитами створеної ним громадської організації, формував пакет документів і надсилав його на адресу Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

На підставі цих сфальсифікованих документів Мінінфраструктури надавало вказаним у листах особам дозвіл на виїзд за межі України та направляло інформацію до Укртрансбезпеки для внесення до електронної системи «Шлях».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині п’янка двох приятелів закінчилась різаниною

У подальшому потенційні призовники виїжджали до країн Євросоюзу.

За таку «послугу» ухилянти мали сплатити від 5 тис. доларів. Сума залежала від терміновості виїзду та фінансових можливостей клієнтів.

Ексдепутату інкримінують кримінальні правопорушення за трьома статтями Кримінального кодексу України. Це  стаття 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань); частина  2 статті 28, частина 1 статті 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань, вчинене за попередньою змовою групою осіб); частиною 3 статті 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). На цей час зловмисник перебуває за межами України. Його оголошено в міжнародний розшук.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button