Кримінал

Заступнику гендиректора Чернігівської центральної районної лікарні повідомили про підозру

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру посадовцям, які були відповідальні за «супроводження» процедури закупівель високовартісного медичного обладнання для медзакладів Черкащини та Чернігівщини.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Досудовим розслідуванням встановлено, що представники приватних підприємств умисно завищували вартість медичного обладнання, яке вони постачали медустановам. До своїх злочинних схем вони залучали посадовців лікарень, шпиталів та управління охорони здоров’я.

У причетності до злочинної діяльності підозрюють заступника генерального директора Чернігівської центральної районної лікарні. Йому повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Також правоохоронці підозрюють ще трьох посадовців із Черкащини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі Чернігівщини заборгували за гарячу воду і тепло понад 244 мільйони гривень

Досудовим розслідування встановлено майже 10 млн грн збитків, завданих державі внаслідок закупівель обладнання за завищеними цінами. Розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП у м. Києві. Раніше повідомлено про підозру шістьом представникам приватних структур, які здійснювали постачання високовартісного медичного обладнання медичним закладам за значно завищеними цінами. Сума встановлених збитків за трьома епізодами сягає 25,5 млн грн.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button