Кримінал

Земельні баталії в Носівці: прокуратура навела лад

Прокуратурою області проводиться системна робота щодо виявлення фактів використання юридичними особами земельних ділянок без сплати коштів до відповідного бюджету.

Вивченням стану законності при використанні земельних ділянок власниками нежитлових приміщень на території м. Носівка встановлено, що з 2010 року одним із суб’єктів господарювання без укладання договору оренди використовується земельна ділянка комунальної власності площею близько 1,2 га, у зв’язку з чим місцевому бюджету завдано збитків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Змова новоросів», або Чому в пенсіонера на півночі Чернігівщини відбирають землю

Попри прийняте ще у 2012 році рішення органу місцевого самоврядування про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для передачі в оренду, відповідний договір підприємством не укладено, кошти до бюджету не сплачено.

На усунення виявленого порушення та з метою стягнення втраченої вигоди від оренди земельної ділянки в примусовому порядку прокуратурою області заявлено до господарського суду Чернігівської області позов, який рішенням від 15.05.2018 задоволено.

Завдяки активним і послідовним діям регіональної прокуратури, а також вжитим заходам представницького реагування місцевий бюджет м. Носівка поповниться на 165 тис. грн.

Прес-служба прокуратури області

Ще статті по темі

Back to top button