Кримінал

Житель Чернігівщини, що кілька років ґвалтував свою доньку, засуджений до 15 років ув’язнення

15 років позбавлення волі за зґвалтування неповнолітньої. Такий вирок ухвалив 23 грудня Козелецький районний суд Чернігівської області за обвинуваченням мешканця с Набільське Козелецького району 1986-го року народження у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 152 КК України (зґвалтування особи, яка не досягла чотирнадцяти років).

У ході судового розгляду підтверджено, що обвинувачений,  протягом декількох років вчиняв дії сексуального характеру стосовно своєї малолітньої доньки 2006 року народження. Чоловік був раніше засуджений за розбій  до 7 років 6 місяців позбавлення волі.
01.01.2020 про статеві зносини батька та доньки дізналися інші члени родини, яким дитина наважилася розповісти правду про насильницькі дії.

Прокурором у суді було надано повний обсяг доказів, які  підтверджували скоєння злочину. Чоловік при цьому свою вину у вчиненому визнав частково.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівець намагався вкрасти маленьку дівчинку

Прокурор, законний представник потерпілої та потерпіла просили суд призначити обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі строком на 15 років.
Оцінивши належні, допустимі та достовірні докази в їх сукупності з точки зору достатності та взаємозв’язку Козелецький районний суд  призначив винуватцю за вчинення інкримінованих йому злочинів, максимальний строк покарання, передбачений санкцією вказаної статті, а саме — 15 років позбавлення волі.

На даний час вирок суду не набрав законної сили.  З метою забезпечення виконання вироку, з урахуванням того, що обвинуваченому призначено покарання у виді позбавлення волі, обраний йому запобіжний захід у виді тримання під вартою суд залишив без змін до набрання вироком законної сили.

Довідково: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважаєтсья невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button