Кримінал

Житель Чернігівщини скачував дитячу порнографію: йому загрожує до 6 років тюрми

Прокурорами Прилуцької окружної прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні про умисне зберігання мешканцем Прилуччини за місцем проживання дитячої порнографії.

За погодженням з процесуальним прокурором особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.301-1 КК України.

Встановлено, що 37-річний місцевий мешканець протягом 2021 року вивантажував з мережі Інтернет і зберігав у своєму мобільному телефоні порнографічну продукцію, в тому числі за участю дітей.

Під час проведення обшуку у громадянина було вилучено речові докази, на яких зберігався значний обсяг фото- та відеоматеріалів. Дані матеріали відповідно до висновку експерта містять ознаки дитячої порнографії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іноземцю, що відправляв чернігівських жінок у сексуальне рабство, повідомлено про підозру

Досудове розслідування триває, проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії, направлені на встановлення всіх обставин кримінального правопорушення.

Санкція статті передбачає покарання у виді арешту на строк від трьох до шести місяців або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк від двох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка. Відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прилуцька окружна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button