Кримінал

Житель Чернігівщини за бажання покататися на чужому авто отримав судимість

Вироком Чернігівського районного суду Чернігівської області жителя смт Замглай Ріпкинського району Чернігівської області визнано винним у незаконному заволодінні транспортним засобом, поєднаному з проникненням до іншого сховища (ч.2 ст.289 КК України).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За риболовлю електровудкою чернігівець рік проведе за ґратами

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено, що в травні 2021 року 22-річний чоловік, перебуваючи в с.Киїнка Чернігівського району та області, маючи умисел на незаконне заволодіння транспортним засобом, усупереч волі власника зайшов до гаража, відкрив незамкнені водійські двері, проник до автомобіля, за допомогою ключа, який знаходився в салоні автомобіля, запустив двигун і поїхав у невідомому напрямку.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення визнав повністю. Пояснив, що вирішив покататися на автомобілі. У подальшому його зупинили працівники поліції.

Судом враховано щире каяття обвинуваченого, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення, повно та всебічно оцінено надані стороною обвинувачення докази у справі та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі встановленням іспитового строку на 2 роки.

За інформацією Чернігівської окружної прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button