Кримінал

За риболовлю електровудкою чернігівець рік проведе за ґратами

Чернігівським апеляційним судом відмовлено в задоволенні апеляційної скарги засудженого про зменшення міри покарання за незаконний вилов риби електровудкою.

Як раніше повідомлялося, Чернігівським районним судом Чернігівської області розглянуто кримінальне провадження стосовно особи, яка здійснила незаконний вилов риби на р.Сож поблизу с.Клубівка Ріпкинського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серія крадіжок на Чернігівщині. Судитимуть злочинну групу мешканців Сумщини

Встановлено, що місцевий мешканець, особливо не переймаючись станом навколишнього природного середовища, вирішив добути риби, у зв’язку з чим знаряддям для вилову була вибрана електровудка.

Наловивши риби на суму майже 15 тисяч гривень, браконьєр причалив до берега, де і був затриманий прикордонниками.

Попри те, що обвинувачений своєї вини не визнав, суд проаналізував надані прокурором докази та постановив обвинувальний вирок. З урахуванням позиції прокурора судом призначено покарання у вигляді 1 року позбавлення волі.

Крім того, судом задоволено позов прокурора про стягнення заподіяної незаконним виловом шкоди у сумі майже 15 тисяч гривень.

Не погоджуючись із вироком суду, засуджений подав апеляцію, в якій просив призначити йому покарання, не пов’язане з позбавленням волі, в задоволенні якої апеляційним судом відмовлено.

За інформацією Чернігівської окружної прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button