Кримінал

Жителька Чернігівщини перерахувала понад 90 тисяч гривень на допомогу «другу з соцмереж»

Днями до поліції звернулась 43-річна мешканка Прилуччини, яка повідомила про те, що її ошукав друг із соцмереж.

Жінка розповіла, що близько місяця тому на «Фейсбуці» їй написав незнайомий іноземець.

Між ними зав’язалося тісне спілкування, після чого чоловік запропонував потерпілій зустрічатись, однак повідомив, що нині він знаходиться закордоном – у Сирії.

Одного дня іноземець розповів, що нібито потрапив під обстріл, зазнав поранення і хоче відправити заявниці на зберігання коштовний вантаж, аби убезпечити його від ворогів. За його словами, він відправив жінці велику суму грошей та золото. За кілька днів жінці надійшло повідомлення з невідомого номера нібито від «агента доставки».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє колишніх службовців ДСНС постануть перед судом за колабораційну діяльність

У повідомленні йшлося про те, що коштовний вантаж вже у Львові на митниці, однак треба сплатити «митний збір» та «збір за міжнародну доставку».

Потерпіла погодилась і перерахувала 22 тисяч гривень на невідомий рахунок, а потім ще 22 тисячі гривень трьома платежами у якості різноманітних «комісій».

Після цього їй написав онлайн-друг та знову попросив про допомогу: нібито треба заплатити ще понад 50 тисяч гривень за «золоту ліцензію», оскільки в багажі є золото.

Загалом, довірлива жінка перерахувала на невідомі банківські рахунки понад 90 тисяч гривень.

Лише після цього вона вирішила зателефонувати «гарячу лінію» митниці, де дізналася, що жодного вантажу з-за кордону їй не надходило.

Зрозумівши, що її ошукали, потерпіла звернулася по допомогу до поліції.

За цим фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button