Кримінал

Жителя Ічнянського району засуджено за ухилення від відбування покарання

Процесуальними керівниками Прилуцької окружної прокуратури доведено в суді вину мешканця Ічнянського району, який обвинувачувався в ухиленні від відбування покарання у вигляді громадських робіт (ч. 2 ст. 389 КК України).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові у неволі утримували два десятки людей (Фото)

Під час судового розгляду встановлено, що мешканець Ічнянського району протягом січня-серпня 2019 року мав відбувати при Парафіївській селищній раді призначене йому судом покарання у вигляді громадських робіт строком 200 годин. Однак засуджений відпрацював тільки 52 години. Решту покарання засуджений не відбув без поважних причин, при цьому працівниками органу пробації району неодноразово попереджався про притягнення до кримінальної відповідальності за ухилення від відбування покарання у вигляді громадських робіт.

За ухилення від відбування покарання у вигляді громадських робіт суд призначив обвинуваченому покарання у вигляді арешту на строк 5 місяців 18 днів.

Довідково: ч. 2 ст. 389 КК України передбачає кримінальну відповідальність за ухилення засудженого від відбування покарання у вигляді громадських чи виправних робіт, санкція якої передбачає покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button