Кримінал

Злочинні сценарії видурювання грошей у довірливих чернігівців

Четверо надміру довірливих жителів Чернігівщини протягом доби потерпіли від рук винахідливих зловмисників.

Так, до жительки Чернігова зателефонував приємний голос і повідомив, що вона виграла автомобіль. Зраділа жінка вже уявляла себе власницею престижного авто, як невідомий добродій повідомив, що перед цим приємним моментом необхідно владнати деякі формальності, як-от, сплата митного збору та відрахувань на допомогу АТО.

У своєму бажанні скоріше перетворитися з пішохода на автомобіліста потерпіла геть забула про усі застереження й слухняно перерахувала на рахунок шахраїв 14500 гривень. Зрозуміло, що ніякого авто вона не отримала.

Іншому чернігівцю шахраї запропонували стати власником талонів на дизельне пальне. Зловмисники спокусили чоловіка ну дуже «смішними цінами» на солярку. Потерпілий прикинув яку вигоду отримає від оборудки й погодився на купівлю талонів. В результаті чоловік позбувся 7600 гривень.

Поліція наголошує, що в подібних випадках у громадян повинні виникнути обґрунтовані підозри чому ці «бонуси», виграші та нечувані дисконти їм пропонують абсолютно незнайомі люди. Слухайтеся здорового глузду і не купуйтеся на дешеві прийоми шахраїв.

Зловмисник, що представився банківським працівником, випитав у чернігівця реквізити банківської картки. «Добродій» мотивував це тим, що рахунок, мовляв, буде заблоковано і потрібно провести деякі операції з недопущення цієї ситуації. Отримавши всю інформацію про рахунок потерпілого, шахрай зняв з рахунку жертви 4200 гривень.

Житель Варви на сайті Інтернет-оголошень вподобав собі швейну машинку. Поспілкувався з продавцем, дізнався робочі параметри машинки і вирішив таки купити її. Після нетривалого торгу погодився на пропозицію продавця й наперед заплатив 4400 гривень, але товар так і не отримав.

Інформація про події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) — карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button