Кримінал

Зловживання службовим становищем: підозрюється колишній директор одного з провідних медичних закладів Чернігова

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури колишньому генеральному директору  одного з комунальних медичних закладів Чернігівської обласної ради у спосіб, передбачений ст. 135 КПК України, повідомлено підозру за ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Четверо молодиків скоїли розбійний напад на пенсіонерку в Бобровицькій громаді (Фото)

Як установлено розслідуванням, у 2020 році тоді ще виконувач обов’язків керівника закладу уклав з фізичною особою підприємцем договір щодо отримання послуг консультування з питань комерційної діяльності й управління, хоча це, відповідно до своїх функціональних обов’язків, мали б виконувати підпорядковані йому працівники підприємства. Після чого він   підписав акти здачі – прийняття робіт та платіжні доручення, на підставі яких з рахунків КП на рахунки вказаного ФОП було перераховано понад 130 тис. грн, чим завдано істотної шкоди інтересам комунального медичного закладу.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button