Культура

16 квітня в «Гетьманській столиці» стартує неймовірний екскурсійний сезон – 2021

«16 квітня 2021 року ми починаємо високий екскурсійний сезон! Наголошуємо – історико-культурні заповідники мають право працювати в умовах карантину, підпункт 5 пункту 3 постанови КМУ від 9 грудня 2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів…». Ми робимо все, щоб бути безпечними!» – йдеться в повідомленні Національного заповідника «Гетьманська столиця» в Facebook.

Організатори обіцяють, що старт сезону видасться насиченим і цікавим. Буде презентовано нові напрацювання – нові екскурсії, нові виставки, завершальний етап роботи над новим музеєм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відбуватиметься Великоднє свято в умовах карантину – коментар чернігівського священника

«Одна із найпопулярніших виставок заповідника «Ясновельможні гетьмани. Життя для України» на території Цитаделі Батуринської фортеці, де відвідувач зустрічається віч-на-віч із гетьманами (у воску), в цьому сезоні набуває неймовірної глибини – ми змогли максимально відтворити історичне середовище діяльності гетьманів, підкресливши їхню статусність, і розкрити їхні вподобання в побуті, гастрономії. Щира подяка колегам із Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» та Чернігівського обласного історичного музею ім. В.Тарновського, які надали можливість зробити копії музейних предметів. Щира подяка меценату Євгену Суру за довіру та значну фінансову допомогу в реалізації цього проєкту. Щира подяка майстрам товариств «Купола» та «Геральдична палата» за високу якість копій музейних предметів», – зазначають у «Гетьманській столиці».

Прем’єрою дня стануть екскурсії з елементами театралізації. В Будинку генерального судді В. Кочубея про історію свого кохання до гетьмана Івана Мазепи вперше розповість сама Мотря Кочубей! А в палаці гетьмана Кирила Розумовського екскурсію «Подорож у часі» можна буде здійснити як сам гетьман Розумовський!

«Цікавинкою дня є бекстейдж створення музею! Як створюється музей? Що відбувається за лаштунками? Впевнені, вам буде цікаво! 16 квітня ви маєте унікальну можливість стати учасником творення музейного комплексу «Козацький двір»! Музей офіційно відкривається 18 травня 2021 року, відкриття буде урочистим і гучним! А 16 квітня ви зможете долучитися до творення музею, облаштування двору, і винагородою вам за добру працю буде дегустація свіжоспеченого в печі хліба за старовинним батуринським рецептом!

Усе починається об 11:00 на території Цитаделі Батуринської фортеці (вул. Партизанська, 2). Вхід вільний», – стверджують у заповіднику.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button